сряда, 15 май 2013 г.

Факти Митове за Пресите за Коса – Част 1


Пресата за коса безспорно е един от най-ефективните, практични, достъпни и лесни за употреба инструменти за оформяна на различни прически. Знаем ли достатъчно за пресите за коса? Кои са най-популярните митове и факти за пресите?

Мит:
Пресите за коси с йони са по-добри от керамичните преси

Факт:
В сферата на разкрасяването и стилизирането, под думата „йонни” често се разбира само отрицателни йони. Керамичните преси използват керамични плочи, които също освобождават отрицателни йони.
Йоните, това са атоми, с положителен или отрицателен заряд. Те действат подобно на  магнитите - противоположностите се привличат, за да се постигне неутралност, а от там и стабилност. Увредената коса е с положителен йонен заряд, най-често в следствие на статично електричество, химикали в продуктите за разкрасяване или нагряващи се метални уреди за стилизиране (като маши и преси). Положителният заряд е причината за отворените фоликули на косъма, изсушаването и начупването на косата. Отрицателните йони неутрализират положителния заряд, затварят фоликулите и приглаждат косъма. Всички керамични преси за коса освобождават отрицателни йони, но преси от материали, като турмалин и титаний, освобождават повече. Когато избирате своята преса за коса, не си заслужава да заплащате по-висока цена за керамични преси, обозначени като „йонни”, просто защото, вие получавате йонна преса, дори ако закупите най-евтината керамична.


Мит:
Керамичните преси за коса не работят с изцяло керамични плочи.

Факт:
Истина е, че повечето керамични преси, дори голяма част от професионалните такива, използват плочи, направени от алуминий или титаний в основата си и покрити с няколко слоя керамично покритие. Предимството на тази техника е голямата издръжливост на плочите, в сравнение с чисто керамичните преси. Недостатъците на тази техника е в износването на керамичното покритие след дълготрайна употреба. Металът, който се оголва след излющването на керамиката, може да увреди косата.

Факти е, че в действителност съществуват керамични преси, изработени с чисто керамични плочи. Те имат съществени предимства пред обикновените преси, като много по-равномерно нагряване, лесна работа с пресата, без риск от оголване на метала след дълготрайна употреба. Те са по-податливи на счупване, затова не са най-популярният вид преса, въпреки положителните им качества. Те са сред най-скъпите преси, които можете да намерите на пазара. Ако можете да си позволите да притежавате керамична преса, с чисто керамични плочи, не се колебайте.

Мит:
Нано пресите винаги са най-добрият избор

Факт:
Първо, зависи какво се разбира под термина „нано”. Прекият превод на думата означава „малко”, но се използва предимно, за да се обозначи „много малко” или в случай на пресите с нано технология – съвсем малките частици, вградени в плочите на пресите. Четете внимателно описанието на пресите за коса с нано технология и винаги обръщайте внимание на начина, по който се използва терминал „нано”. Ако в описанието видите – нано-керамични плочи например, това означава, че в плочите има само нано керамични частици, а не керамични преси с професионални плочи. Съществуват елементи, които ще видите само в нано форма, в описанието на плочите, например, нано сребро, нано титаний, нано титаниев оксид и др.

Нано среброто е известно с характеристиките си да подтиска развитието на бактерии. Това е идеалният вариант за вас, ако споделяте пресата с други хора или ако работите като фризьор стилист в салон. Нано титаний спомага за по-равномерното разпределяне на топлината и придава блясък на косата, благодарение на силното освобождаване на отрицателни йони от плочите с тази технология. Нано титаниев оксид подтиска натрупването на химикали, предизвикващи неприятна миризма. Също като нано сребърните преси, нано титаниевите са препоръчителни при употреба от много хора. Турмалинът е винаги „нано” в пресите. Има подобни характеристики на титаниевите преси – освобождава отрицателни йони за гладка и здрава коса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар